Mirović: Sve govori u prilog ubrzanog razvoja Vojvodine

Izvor: RTS, 12.Okt.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Sve govori u prilog ubrzanog razvoja Vojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da aktuelni ekonomski pokazatelji govore u prilog sprovođenja principa ubrzanog privrednog razvoja u Vojvodini - "prvog među jednakim" principima koje je Pokrajinska vlada zacrtala u vođenju svoje javne politike.
Mirović je u izjavi novinarima uoči sednice Skupštine Vojvodine, govoreći o izvršenju pokrajinskog budžeta u prvoj polovini 2017. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da rast prihoda od poreza na dobit preduzeća i poreza na zarade, govori da se otvaraju nove kompanije i da se u njima zapošljava veliki broj ljudi. 

U prilog tome on je izneo podatke da je na birou za zapošljavanje 22.000 ljudi manje u odnosu na prošlu godinu i da su, kroz dva rebalansa, za 3,8 milijardi dinara povećani prihodi budžeta.
"Sada ulazimo u fazu 'slatkih muka', jer je situacija potpuno drugačija u odnosu na period kada nije bilo dovoljno sredstava. Ugovoren je veliki broj projekata i od svih koji su zaduženi za njihovu realizaciju zahteva se efikasniji rad", kazao je. 
Dodao je da svakodnevno prati realizaciju započetih projekata i insistira na intenzivnijem i efikasnijem radu da bi, u razumnim rokovima, novac koji pokrajinski budžet ima na raspolaganju bio unet u investicioni ciklus.
"Stepen efikasnosti u realizaciji investicija mora biti blizu 90 procenata, sve ostalo je neuspeh za sekretara, direktore, lokalnu upravu i sve one koji nose taj proces u praksi. Prihvatam da sam za sve odgovoran i u detaljnoj analizi videćemo ko nije izvršio zadatak u pripremi projekta i njegovoj realizaciji u najbržim mogućim rokovima", naglasio je Mirović.
Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio da se svi planirani i započeti projekti realizuju u planiranim rokovima: 11 industrijskih zona u Vojvodini, nova zgrada RTV, Opšta bolnica u Pančevu, Žeželjev most, nove angio-sale, rekonstrukcija klinika, nabavka medicinske opreme, izgradnja zgrade Hitne pomoći u Novom Sadu, više od 100 obrazovnih ustanova. Kasni se, zbog objektivnih okolnosti, jedino kod rekonstrukcije OŠ "Vasa Stajić" u Novom Sadu. 
Mirović se osvrnuo i na mere za ublažavanje posledica suše u poljoprivredi, koje su utvrđene na zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade i za koje je rekao da su jasne i konkretne. 
Posebno je naglasio da se problem suše prvi put u državi rešava na jedan strategijski i trajan način, kroz rekonstrukciju, izgradnju i održavanje sistema za navodnjavanja. 
Taj posao je započet, korišćenjem državnog kredita iz Abu Dabi fonda, u ovoj godini u Vojvodini na 11 lokacija i priprema se još 27 projekata i, kako je najavio, u pokrajini će biti predviđeni podsticaji poljoprivrednicima za nabavku sistema za navodnjavanje upravo na tim lokacijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.