Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije iranskoj finansijskoj mreži

Izvor: Vostok.rs, 17.Okt.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije iranskoj finansijskoj mreži

Američko ministarstvo finansija uvelo je sankcije finansijskoj mreži Bonjard Tavon Basidž sa sedištem u Iranu za koju kaže da podržava iranske paravojne snage u regrutovanju i obučavanju dece vojnika za iransku Revolucionarnu gardu.
 U saopštenju ministarstva kaže se da ova mreža, vredna više milijardi dolara, podržava dobrovoljačku paravojnu grupu Snage otpora Basidž koja radi zajedno sa Gardom.
 
„Ova ogromna mreža obezbeđuje finansijsku infrastrukturu za nastojanja Basija da regrutuje, obučava i indoktrinira decu vojnike koja se prisiljavaju na borbu po nalozima Garde“, naveo je ministar finansija Stiven Mnučin, prenosi Rojters.
 
Na meti sankcija našli su se „Banka melat“, „Mehr ektesad banka“, „Mehr ektesad“ iranska investiciona kompanija i još pet investicionih firmi, saopštilo je ministarstvo.
 
Sankcijama SAD obuhvaćena je iranska fabrika traktora, najveći proizvođač traktora na Bliskom istoku kao i Esfahan železara, najveća te vrste u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike.

Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.