Izvor: Vostok.rs, 20.Jul.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo finansija RF formiralo odelenje za borbu protiv antiruskih sankcija

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je dekret o stvaranju odeljenja za borbu protiv antiruskih sankcija u okviru Ministarstva finansija, navodi se na sajtu za pravne informacije.


Kako se navodi, novo odeljenje će se baviti koordinacijom svih pitanja kako bi se preduzele sve neophodne mere za smanjivanje negativnog uticaja ograničavajućih mera, pre svega kada je reč o finansijskoj sferi.


Ovim dokumentom će Ministarstvo dobiti punomoć da sarađuje sa inostranim državnim organima i međunarodnim organizacijama po pitanju finansijskih ograničenja.


Nešto ranije je o ovoj ideji saopštio ministar finansija Rusije Anton Siluanov, koji je rekao da će biti formirano specijalno odeljenje za borbu protiv ruskih sankcija, ali tada nije mogao da precizira na koji način će funkcionisati.


Uporedo, Ministarstvo finansija Rusije pripremilo je plan sa ciljem da se uvedu određeni antisankcioni zakoni i normativi, kako bi se ta borba sistematizovala.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.