Ministarstvo: Sudbina Goše u rukama radnika

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Sudbina Goše u rukama radnika

Beograd -- Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je spremno da pomogne radnicima Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke da počnu da rade.

Kako su istakli, sudbina te fabrike je sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva.

To ministarstvo je u saopštenju navelo da je danas održan još jedan u nizu sastanaka sa direktorom Goše.

Na sastanku je ponovo potvrđen stav Ministarstva i resornog ministra Gorana Kneževića "da je država >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spremna da uradi sve kako bi pomogla da zaposleni počnu da rade".

"U poslednja 72 sata pojavile su se nove i otežavajuće okolnosti, a predstavnici Ministarstva su, uzimajući u obzir te okolnosti ponudili pomoć i predložili rešenje", navodi se u rešenju.

Ističe se da je to rešenje u skladu sa zakonom i prihvatljivo za sve zainteresovane strane.

"Ministarstvo privrede smatra da je sudbina ove fabrike sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva Goše i čeka se njihov zvaničan odgovor", navodi se u saopštenju.

Radnici Goše nisu prekinuli štrajk jer nisu dobili prvu dogovorenu isplatu od 30.000 dinara na ime zaostalih plata, ali su spremni da u ponedeljak počnu da rade ako danas dobiju novac, rekao je ranije predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Generalni direktor Goše Milutin Šćepanović rekao je danas da pokušava da obezbedi novac za isplatu radnicima od po 30.000 dinara na ime zaostalih zarada.

On je za Betu rekao da je "predao neophodnu dokumentaciju i da radi u nekoliko pravaca" da bi obezbedio novac za prvu isplatu po zahtevu radnika.

Radnici su počeli štrajk krajem marta jer im se duguje tridesetak plata, svakom po oko 700.000 dinara, pa im je država dala 250.000 evra za isplatu po 60.000 dinara i uplatila zdravstveno osiguranje do kraja septembra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo privrede: Sudbina Goše u rukama radnika

Izvor: N1 televizija, 01.Sep.2017

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je spremno da pomogne radnicima Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Planke da počnu da rade i da je sudbina te fabrike sada isključivo u rukama radnika i rukovodstva...To ministarstvo je u saopštenju navelo da je danas održan još jedan u nizu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.