Ministarka u nenajavljenoj kontroli: Još 11 kilometara obnovljenog auto-puta

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka u nenajavljenoj kontroli: Još 11 kilometara obnovljenog auto-puta

Šid -- Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović nenajavljena je obišla radove na Koridoru 10.

Tamo je u toku rekonstrukcija auto-puta na granici sa Hrvatskom od Kuzmina do Batrovaca.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, ona se uverila da je završeno još 11 kilometara obnovljenog auto-puta, od petlje Kuzmin ka naplatnoj rampi u Šidu, i da će u saobraćaj biti pušteno do 10. oktobra.

"Ovo je za nas izuzetno važna deonica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne samo zbog naše najznačajnije saobraćajnice Koridora 10, već i zbog auto-puta Beograd-Sarajevo, čija je gradnja počela na deonici od Kuzmina do Sremske Rače. Zato je važno da se rekonstrukcija ovog dela auto-puta što pre završi", izjavila je ona i dodala da će, i pored završetka turističke sezone, nastaviti sa kontrolama na gradilištima širom Srbije, jer Srbija ulaže veliki novac u infrastrukturu i svi izvođači moraju da ispunjavaju preuzete obaveze.

Mihajlovićeva je dodala da ovaj deo auto-puta treba da posluži i kao primer za to kako bi trebalo da izgledaju i ostala gradilišta i putevi.

"Auto-put je sada kao pista i lepo je videti mašine na kojima su srpske zastave, da radnici rade svoj posao i da, kako su mi rekli, redovno primaju plate. Ova deonica Koridora 10 trebalo je da se rekonstruiše i pre više od deceniju, ali mi je sada rehabilitujemo da izgleda kao što izgledaju najmoderniji auto-putevi", izjavila je potpredsednica vlade.

Mihajlovićeva se na gradilištu susrela i sa šefom ovog gradilišta Sašom Milunovićem.

"Kao što vidite, radovi su pri kraju. Učinićemo sve da sa svojim ljudstvom i mehanizacijom iskoristimo bukvalno svaki dan kako bismo posao završili do kada je i dogovoreno. Ono što mogu da obećam je da ćemo raditi bez obzira na vremenske uslove, jer imamo opremu i materijal koji to omogućavaju. Ovo je veliki izazov za našu kompaniju", rekao je Milunović.

Projekat rehabilitacije auto-puta na deonici Batrovci-Kuzmin vredan je 16,5 miliona evra i obuhvata rehabilitaciju 21,6 km puta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još 11 kilometara obnovljenog auto-puta na Koridoru 10 kod Šida

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2019

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, bila je danas u nenajavljenom obilasku radova na Koridoru 10, rekonstrukciji auto-puta na granici sa Hrvatskom od Kuzmina do Batrovaca...Potpredsednica Mihajlović na trasi se uverila da je završeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.