Ministar finansija objavio dobre vesti: Građani Srbije, od sledeće godine MANJI POREZ na ZARADE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar finansija objavio dobre vesti: Građani Srbije, od sledeće godine MANJI POREZ na ZARADE!

Pozitivne promene u poreskom sistemu

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će od početka naredne godine biti smanjen porez na zarade.

Pročitajte i:

- Hoćemo da smanjimo porez na zarade i predlog će već ove godine biti gotov - rekao je Mali u Privrednoj komori Srbije.

Aktuelni ministar finansija najavio je dve stvari koje će Vlada ove godine uraditi za privrednike, a to su ubrzanje povraćaja PDV-a za privrednike koji na to imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravo.

Mali je podsetio da je zakonski rok za povraćaj PDV-a 45 dana i naglasio da nema razloga da privrednici čekaju toliko ako imaju uredne papire, kao i da bi im puno značilo da taj novac dobiju što pre zbog likvidnosti.

- Prvi sledeći korak je da smanjimo porez na zarade od januara sledeće godine. To su dva mala, ali važna poteza koja su simbol promena koje se u našoj zemlji dešavaju - naglasio je Mali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.