Milijarder prodao penthaus samo godinu dana od kupovine

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 20:14

Milijarder prodao penthaus samo godinu dana od kupovine

Singapur -- Britanski inovator ser Džejms Dajson pristao je da sa gubitkom proda svoj penthaus u Singapuru, samo godinu dana nakon što ga je kupio.

On je prihvatio ponudu od 62 miliona singapurskih dolara (47 miliona američkih dolara) od milijardera iz SAD-a Lea Koguana.

Cena po kojoj je prodata kuća je manja od prijavljenje nabavne cene kuće koja je iznosila 73, 8 miliona singapurskih dolara.

Dajson je luksuzan penthaus, za koji se smatra da je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Singapuru, kupio prošle godine nakon što je objavio da će sedište svoje kompanije Dyson preseliti u Singapur.

Kompanija je najpoznatija po usisivačima, prečistačima vazduha i fenovima.

Dajson je takođe razmišljao o izgradnji fabrike električnih automobila u Singapuru, ali se povukao zabrinut zbog komercijalne održivosti automobila.

Ser Džejms je bio otvoreni zagovornik Bregzita, zbog čega je nakon prve najave o premeštanju u Singapur optužen za licemerje. Međutim kompanija je dugo negirala da taj potez ima veze sa Bregzitom ili taksama.

Penthaus zauzima tri sprata koja se nalaza na vrhu kule Guoco kule u Singapuru. Izmeđi ostalog, penthaus ima pogled na luku, finansijsku četvrt i poseduje poseduje đakuzi, bazen, bar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.