Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Feb.2016, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijan Brkić kandidat za ministra branitelja

ZAGREB - Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić nije htio odgovoriti na pitanje vidi li se i on u izvršnoj vlasti budući da odlazi privremeno iz Sabora, već je samo rekao kako se želi maksimalno posvetiti stranci.

- Ne mogu istodobno kvalitetno obavljati dvije funkcije, pogotovo što sam glavni tajnik najveće političke stranke u Hrvatskoj i u dogovoru s predsjednikom stranke, zamrznuo sam svoj mandat i umjesto mene u Sabor će ići netko iz moje izborne jedinice. Ja sam operativac >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i da bi stranka mogla funkcionirati, odlučio sam tako. Nisam toliko sposoban kao neki da bi mogao istodobno obnašati tri funkcije odjednom – objasnio je Brkić, a na pitanje je li ta odluka dijelom donesena i zbog unutarstranačkih izbora, Brkić je odgovorio da će raditi na svim onim aktivnostima u stranci koje su pred njima.

No, kako Jutarnji doznaje, jučer je u HDZ-u održan sastanak Zajednice branitelja Gojko Šušak na kojem su predložena tri kanidata za ministra branitelja. Jedan od njih, od jučer najizgledniji, upravo je Milijan Brkić. Preostala dvojica su bivši vojni izaslanik u Sloveniji, Zoran Piličić i već ranije u tom kontekstu spominjani Božo Kožul.

Brkića se jučer spominjalo i kao glavnog kandidata za zamjenika ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića. Za Brkića bi to bio povratak u resor u kojem je već radio kao zamjenik ravnatelja policije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.