Mihajlovićeva i Šandong: Zajedno ćemo graditi auto-put Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad

Izvor: RTS, 12.Nov.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva i "Šandong": Zajedno ćemo graditi auto-put Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa zamenikom predsednika upravnog odbora korporacije "Šandong hajspid" Meng Jenom i sa njim razgovarala o nastavku uspešne saradnje na novim projektima, pre svega realizaciji izgradnje auto-puta Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.
Zorana Mihajlović je istakla da je kompanija "Šandong" uvek dobrodošla u Vladu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Imajući u vidu odličnu saradnju koju smo ostvarili na izgradnji auto-puta 'Miloš Veliki', želimo da nastavimo zajednički rad i na novim projektima izgradnje saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada. U pitanju su važni i veliki projekti i želimo vas u zajedničkom timu u njihovoj realizaciji", rekla je Mihajlovićeva.
Dodala je da Vlada Srbije i ministarstvo koje vodi imaju odličnu saradnju sa kineskim kompanijama, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika dve države – Aleksandra Vučića i Si Đinpinga.
Meng Jen istakao je da je kompanija "Šandong" veoma zainteresovana da uzme učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustvo izgradnje auto-puta "Miloš Veliki" i dosadašnja saradnja dragoceni za budući zajednički rad.
"Pored ovih projekata, zainteresovani smo i za saradnju u oblasti tzv. pametnog saobraćaja. U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su potrebe za usavršavanjem saobraćaja, upravljanjem i uređenjem saobraćaja u cilju što kvalitetnijeg putovanja prisutne", rekao je Meng.
Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović i Šandong: Zajedno ćemo graditi auto-put Beograd-Zrenjanin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i zamenik predsednika UO korporacije "Šandong hajspid" Meng Jenom razgovarali su danas o nastavku uspešne saradnje na novim projektima, pre svega realizaciji izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.