Mihajlovićeva: Država uložila 14 milijardi u puteve u Šapcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 12:30

Mihajlovićeva: Država uložila 14 milijardi u puteve u Šapcu

"Država i te kako ulaže u Šabac i Mačvanski okrug, i to građani vide. U prethodne četiri godine uložili smo 14 milijardi dinara u lokalne i regionalne puteve, da ne govorim o izgradnji brze saobraćajnice i auto-puta Ruma-Šabac-Loznica, investiciji vrednoj pola milijarde evra u dužini od 77 km", izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je, gostujući sinoć u emisiji šabačke TV >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << As, istakla da je nedopustivo da se građani dele na one prvog i drugog reda zbog toga za koga glasaju i da Vlada Srbije ulaže u svaki deo naše zemlje.

"Za nas nema velikog i malog puta. Ovom kraju fale dobri putevi jer su svakom investitoru put i železnica od presudnog značaja. Iz novog investicionog plana 340 km puteva će se raditi u Mačvanskom okrugu, pre svega rehabilitacija puteva. Da bismo privukli nove investicije važno je da nastavimo da ulažemo u infrastrukturu, jer to znači bolje uslove za život za sve naše građane i građanke", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da je infrastruktura zbog nekih prethodnih ministara služila za podsmeh, ali da stotine kilometara izgrađenih i rekonstruisanih puteva govore u prilog tome da je sve što je obećano i urađeno.

"Srbija danas ima stabilan budžet i može da garantuje milijarde evra vredne projekte. Radimo novih 500 km auto-puteva jer je za nas od izuzetnog značaja povezivanje sa regionom, ali i unutar zemlje. Mi danas imamo i tri međunarodna aerodroma, među njima i najbrže rastući "Nikola Tesla", ulažemo stotine miliona evra u vodni saobraćaj, građevinarstvo nijednog trenutka nije stalo. Jer naš cilj je da građani ostanu da žive u svojoj zemlji, da svima omogućimo uslove za bolji i kvalitetniji život", izjavila je ministarka Mihajlović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.