Mihajlović sa čelnicima gradova i opština Moravskog koridora

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović sa čelnicima gradova i opština Moravskog koridora

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je sastanak o izgradnji Moravskog koridora od Pojata do Preljine sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će ovaj auto-put prolaziti.
Na sastanku su učestvovali i predstavnici kompanija i instituta koji učestvuju u projektovanju i budućoj izgradnji koridora.

Mihajlovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je istakla da je Moravski koridor od izuzetnog značaja za Srbiju, jer će povezati centralni deo zemlje sa koridorima 10 i 11 i doprineti privrednom razvoju i kvalitetnijem životu građana.
"Ministarstvo koje vodim je vaš centar za ovaj projekat. Tu smo da vam pružimo potrebnu pomoć i podršku kako bismo na vreme završili sve pripremne radove, pre svega oko eksproprijacije parcela, da bi izgradnja Moravskog koridora počela u junu ove godine", rekla je Mihajlovićeva.
Ona je dodala da ove godine kreće realizacija velikih infrastrukturnih projekata i da očekuje od svih javnih preduzeća i kompanija iz resora da daju svoj maksimum u radu.
Za izgradnju Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, dugog 110 kilometara, potpredsednica Vlade potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji sa konzorcijumom kompanija "Behtel" i "Enka". Procenjena vrednost radova je oko 800 miliona evra.
Današnjem sastanku prisustvovali su gradonačelnici Čačka, Kraljeva i Kruševca, predsednici opština Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac, direktor JP "Putevi Srbije", predstavnici "Koridora Srbije", CIP-a, Instituta za puteve, Republičkog geodetskog zavoda i Instituta "Jaroslav Černi", navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora trebalo bi da počne u junu

Izvor: Danas, 18.Mar.2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je izjavila da bi izgradnja Moravskog koridora od Pojata do Preljine trebalo da počne u junu ove godine. Članak Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora trebalo bi da počne u junu se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.