Pruga Beograd–Budimpešta važna kao deo globalnog projekta

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pruga Beograd–Budimpešta važna kao deo globalnog projekta

Ministarka infrastrukture i saobraćaja obišla je radove na deonici pruge Beograd centar – Stara Pazova, deo koridora Beograd–Budimpešta.
Zorana Mihajlović je istakla da je ta pruga važna, ne samo što će omogućiti da se 2021. od Beograda do Novog Sada ide brzim vozom 200 kilometara na sat, već zbog toga što je jedan od prvih projekata koji su deo globalnog projekta "Jedan pojas, jedan put". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Zato je za Srbiju važna. Važno je da Srbija bude deo tog globalnog projekta. Srbija je zemlja koja je među prvima potpisala sporazum sa NR Kinom o učešću u projektu 'Jedan pojas, jedan put'. Zato sam ponosna što ovde sada stvari idu mnogo brže nego što je to izgledalo pre godinu dana", navela je Mihajlovićeva. 
Tu deonicu gradi kineska firma "China Communications Construction Company", a vrednost ugovora je 350,1 milion dolara.
Pruga će se razlikovati od drugih i po tome što neće biti ukrštanja pruge i puta, već nadvožnjaka i podvožnjaka da bi brzine na njoj mogle da budu u putničkom saobraćaju do 200 kilometara na čas.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brza pruga: 2021. od Beograda do Novog Sada za pola sata

Izvor: B92, 16.Okt.2019

Beograd -- Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da će radovi na dve deonice brze pruge od Beograda do Novog Sada biti završeni do jeseni 2021. godine...Mihajlovićeva je otkrila da će se tada između ova grada vozom putovati 30 minuta, navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.