Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra

Novi investicioni ciklus u Srbiji, vredan više od 10 milijardi evra, obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi, ali i druge oblasti, pre svega poljoprivredu, zdravstvo i školstvo, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara na budućem zemunskom pristaništu, istakla da ove godine započinje izgradnja nekoliko važnih auto-puteva, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Ministarstvo.

"U julu započinjemo izgradnju Moravskog koridora, veoma važnog za nas, jer će spojiti centralnu Srbiju i omogućiti nove investicije za više od pola miliona građana koji žive u tom delu zemlje", kazala je ona.

Kako je istakla, Moravski koridor ne znači samo auto-put, već i potpuno uređenje Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju moderne telekomunikacione mreže.

"Pored toga, krećemo i u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, na deonici od Sremske Rače do Кuzmina, brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica i auto-puta mira od Niša do Pločnika", rekla je Mihajlović.

Navela je da se investicioni ciklus odnosi i na projekte u avio i vodnom saobraćaju, te da svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Novi investicioni ciklus vredan više od 10 milijardi evra

Izvor: Danas, 25.Jun.2019

Novi investicioni ciklus u Srbiji, vredan više od 10 milijardi evra, obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj i socijalnoj infrastrukturi, ali i druge oblasti, pre svega poljoprivredu, zdravstvo i školstvo, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.