Brnabić: Blokade saobraćaja nemaju veze sa životnom sredinom, zahtevi protivustavni

Izvor: Beta, 05.Dec.2021, 16:44

Brnabić: Blokade saobraćaja nemaju veze sa životnom sredinom, zahtevi protivustavni

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna zbog čega gradjani blokiraju saobraćaj, ali da je sigurna da se to ne dešava zbog životne sredine."Jer da je zbog životne sredine, ti ljudi bi imali drugačiji odnos prema životnoj sredini. Ne bi videli smeće, djubre razbacano po autoputu, ne bi videli paljenje kontejnera i ne bi videli bakljadu i onaj sivi dim ako im je toliko stalo do kvaliteta vazduha", rekla je Brnabić u Kancelariji za IT i eUpravu, tokom predstavljanja portala green.gov.rs.Brnabić je dodala da su zahtevi sa blokada, poput onog za povlačenje Zakona o referendumu i narodnim inicijativama, protivustavni, kao i da taj zakon nema nikakve veze sa životnom sredinom.Prema njenim rečima, i da je na ulice izašlo milion ljudi, oni ne bi od nje mogli da traže da ne poštuje Ustav i ocenila da to nije vladavina prava, već anarhija."Ja kao predsednica vlade moram da štitim zakone i moram da štitim Ustav", kazala je Brnabić.Na pitanje da li će razgovarati sa gradjanima koji protestuju, Brnabić je rekla da će razgovarati samo sa nekim ko joj traži da poštuje ustav i zakone."Neću razgovarati sa onima koji mi kažu nemojte da poštujete Ustav. Ja mislim da je ...
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Blokade saobraćaja nemaju veze sa životnom sredinom, zahtevi protivustavni

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2021

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna zbog čega građani blokiraju saobraćaj, ali da je sigurna da se to ne dešava zbog životne sredine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.