Mihajlović: Nastavljamo reformu građevinskog sektora

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nastavljamo reformu građevinskog sektora

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović.

Tema je bila sprovođenje reformi u građevinskom sektoru, ali i saradnja na projektu ekonomskog osnaživanja žena na selu.

Na sastanku je bilo reči o reformi prostornog i urbanističkog plana, unapređenju sistema za konverziju zemljišta i o uvođenju sistema e-uprave.

Mihajlović je navela da su sve reforme, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su do sada zajednički realizovane, prepoznate u sveukupnom unapređenju poslovnog okruženja, posebno kada je reč o uvođenju elektronskih građevinskih dozvola i reformi katastra.

"Daljom reformom planskih akata i uvođenjem sistema e-uprave doprinećemo još bržem izdavanju građevinskih dozvola, ali i većoj efikasnosti, sigurnosti i transparentnosti", istakla je potpredsednica Vlade.

Violeta Jovanović, koja predsedava Upravnom odboru Etno-mreže, upoznala je Mihajlović sa daljim planovima na realizaciji inicijative Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima, čiji cilj je ekonomsko osnaživanje žena na selu i očuvanje srpskog kulturnog nasleđa.

Ona je ukazala na to da se Etno-mreža zalaže za otvaranje gradske etno-galerije, jedinstvenog prostora u kojem će žene sa sela moći da predstave i plasiraju svoje rukotvorine, što bi trebalo da doprinese unapređenju ekonomskog aspekta i promociji naše zemlje.

Sagovornice su zaključile da bi bilo izuzetno značajno uvesti institut čuvara tradicije, po ugledu na druge evropske zemlje, imajući u vidu ogromno kulturno nasleđe koje Srbija poseduje i koje bi trebalo prikazati svetu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.