Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Na proleće kreće izgradnja 400.000 kvadrata stanova

Ministarka građevine Zorana Mihajlović rekla je danas da će na proleće iduće godine početi gradnja oko 400.000 kvadrata stambenog prostora namenjenog pripadnicima bezbednosti.

Ona je dodala da će ukupno biti izgrađeno oko dva miliona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije.

"Kreće se sledeće godine na proleće, mislim da možemo nekih 400.000 kvadrata da počnemo sledeće godine. Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što znači da domaća operativa ima prednost, jer oni najbolje znaju kako se to radi", rekla je Mihajlović novinarima u pauzi konferencije "Ekonomist 2018".

"Moj poziv je da se domaće kompanije udruže, to je pravi način, jer ne bih volela da se desi da ne mogu da izdrže, jer je to ogroman posao i traži spremniju građevinsku operativu koja može da ispoštuje rok i cenu", navela je Mihajlović.

Novi SAD, Beograd i Kraljevo spremili lokacije

Kako kaže, organi policije, odbrane i BIA iskazali su svoje potrebe u gradovima, a početak gradnje zavisiće od spremnosti samih lokacija.

"Znam da su Novi SAD, Beograd i čini mi se Kraljevo u potpunosti pripremili neke od lokacija, kako lokacije budu spremne , tako će i biit pokretana gradilišta", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je danas oržana prva sednica radne grupe koja se bavi građevinskim delom izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i zaposlene u BIA, te da očekuje da u narednih sedam dana dođe do zajedničkog predloga grupe, kojim će se definisati lokacije, način projektovanja, cena koštanja jednog stana i pitanje investitora.

"Radnu grupu čine gradonačelnici gradova u kojima će biti građeno, ali i direktor republičke direkcije za imovinu, direktor katastra i direktor građevinske direkicje Srbije. Ovo će biti tipski projekat, tipske zgrade i stanovi, za sedam biće rešeno i pitanje ko je investitor, da li je država iili grad, to je naše, ministatstvo finansija će se baviti daljilm pitanjima finansiranja", rekla je Mihajlović novinarima u pauzi konferencije "Ekonomist 2018".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mihajlović: Gradimo 2 miliona stambenih kvadrata

Izvor: B92, 14.Dec.2017

Beograd -- Na proleće iduće godine počeće gradnja oko 400.000 kvadrata stambenog prostora namenjenog pripadnicima bezbednosti...Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će ukupno biti izgrađeno oko dva milona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije..."Kreće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.