Majkrosoft zabranio zaposlenima da koriste konkurentsku aplikaciju za komunikaciju

Izvor: B92, 24.Jun.2019, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft zabranio zaposlenima da koriste konkurentsku aplikaciju za komunikaciju

Majkrosoft ne dozvoljava zaposlenima da koriste aplikaciju Slak (Slack), koja je popularna u poslovnom svetu jer na jednom mestu ima informacije o kompaniji.

Tehnološki gigant je ovu odluku opravdao nebezbednošću te aplikacije.

Kompanija, inače, već ima sličnu aplikaciju za radno okruženje koja se zove Majkrosoft tims.

"Slack Free, Slack Standard i Slack Plus verzije ne pružaju potrebne kontrole za zaštitu intelektualne svojine (IP) kompanije Microsoft. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Postojeći korisnici ovih rešenja treba da prebace istoriju ćaskanja i datoteke vezane za Microsoft poslovanje u Microsoft timove, koji nude iste funkcije i integrisane aplikacije Office 365, pozivanje i sastanak", naveli su u Majkrosoftu.

Oni su, takođe, navodno zabranili zaposlenima da koriste Grammarli i Kasperski bezbednosni softver, prenosi Biznis insajder.

Prema GeekVireu, to obeshrabruje zaposlene da koriste Amazon Veb Services, Google Docs, PagerDuti i cloud verziju GitHuba.

Majkrosoft i Slak nisu odmah odgovorili na pitanje Biznis insajdera zbog čega je došlo do ove situacije.

Slak smatra Majkrosoft svojim glavnim konkurentom u regulatornom podnesku koji je u aprilu dostavljen Komisiji za vrednosne papire, a Majkrosoft je u svom najnovijem godišnjem izveštaju naveo Slak kao jednog od svojih konkurenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.