Meggle u Bihaću uvodi digitalni otkup mlijeka, investicija od 1,2 miliona KM

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2018, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meggle u Bihaću uvodi digitalni otkup mlijeka, investicija od 1,2 miliona KM

BIHAĆ - Kompanija Meggle u petak je u Bihaću potpisala ugovor o saradnji sa jednim od najvećih međunarodnih dobavljača procesne tehnologije za prehrambenu industriju – kompanijom GEA. 

Vrijednost investicije je oko 1,2 miliona BAM. Realizacijom ugovora bit će uvedena automatizacija u procesu proizvodnje, a bit će moderniziran otkup mliječnih sirovine, što će dovesti do poboljšanja kvalitete i sigurnosti krajnjeg proizvoda.

S obzirom da sirovo mlijeko za daljnju preradu mora biti svježe i kvalitetno, ovaj digitalno automatizirani način otkupa podrazumijeva još bolje i sigurnije uvjete za čuvanje sirovine, poručili su iz kompanije Meggle.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.