Matić: Srbija ulaže u informacione tehnologije zarad boljeg društva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 06:15

Matić: Srbija ulaže u informacione tehnologije zarad boljeg društva

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, poručila je povodom Međunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva (World Telecommunication and Information Society Day - WTISD) da će Republika Srbija nastaviti da ulaže u razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija zarad bolje budućnosti društva i napredne Srbije.

"U cilju daljeg podizanja digitalnog društva Vlada Republike Srbije usvojila je, prošle godine, Strategiju za razvoj informacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << društva i informacione bezbednosti do 2026. godine. Nastavićemo da razvijamo i propise i projekte u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kako bismo iskoristili tehnološku ekspanziju za naprednu Srbiju, rast društva i celokupne ekonomije“, rekla je ministarka Matić.

Povodom ovogodišnje teme Međunarodnog dana telekomunikacija i informacionog društva: „Digitalne tehnologije za starije osobe i zdravo starenje“ (“Digital technologies for Older Persons and Healthy Ageing”), ministarka je istakla da ravnomerna generacijska prisutnost u digitalnom društvu doprinosi otklanjanju starosne diskriminacije i kvalitetnijem životu pojedinaca, i da je ovogodišnja kampanja za digitalnu bezbednost, u to ime, posvećena povezivanju najmlađih i najstarijih generacija.

"Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pokrenulo je Program razvoja širokopojasnog pristupa i sprovodi projekat izgradnje širokopojasne infrastrukture u ruralnim predelima. Naš cilj je da svi građani u Srbiji, uključujući i naše najstarije sugrađane, imaju jednake uslove za život i rad“, poručila je Matić.

Svetski dan telekomunikacija i informacionog društva obeležava se od 1969. godine, 17. maja, na dan formiranja Međunarodne unije za telekomunikacije u Parizu (International Telecommunication Union - ITU) i potpisivanja prve Međunarodne telegrafske konvencije 1865. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.