Masakr u Teksasu: Najmanje pet mrtvih i 20 ranjenih

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Sep.2019, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Teksasu: Najmanje pet mrtvih i 20 ranjenih

ODESSA - Raste broj žrtava masovne pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.

Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Sve je počelo kada je prometni >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat. U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odesse, jedan iz Midlanda i službenik državne policije.

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Fotografija: CENGIZ YAR / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bilans pucnjave u Teksasu: Napadač ubijen, najmanje pet mrtvih, više od 20 ranjenih VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2019

Odesa -- Napadač, koji je ubio najmanje pet ljudi u pucnjavi u Odesi u Teksasu, ubijen je u okršaju sa policijom...Šef policije u Odesi Majkl Gerk rekao je da veruje da je bio samo jedan napadač..."Napadač je bio tridesetogodišnji belac. Pretpostavljamo da znamo ko je on, ali sve dok ne dobijemo...

Nastavak na B92...

RASTE BROJ MRTVIH U pucnjavi u Teksasu poginulo sedam osoba

Izvor: Blic, 01.Sep.2019

Broj žrtava pucnjave u Odesi u zapadnom Teksasu porastao je na sedam, a policija navodi da je bar još jedna osoba ranjena u pucnjavi u životnoj opasnosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.