Malim avionima u Crnu Goru stiglo 1.000 turista

Izvor: Capital.ba, 16.Avg.2020, 08:30

Malim avionima u Crnu Goru stiglo 1.000 turista

TIVAT – Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić očekuje da će ruski Aeroflot, ako otkaže letove prema Tivtu, preusmjeriti letove ka Crnoj Gori na neku od svojih low cost kompanija. On je Pobjedi kazao da je u proteklih 30-ak dana malim avionima na liniji između Beograda i Tivta prevezeno 899 putnika, od čega je dominantan broj bio u dolasku u Crnu Goru oko 750. U ovom periodu je, malim avionima između Rusije i Tivta prevezeno 246 putnika, od kojih je takođe većina putnika bila u dolasku >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u Crnu Goru. “Smatram, iako to ne mogu da tvrdim, da će se saobraćaj između Rusije i Crne Gore preusmjeriti preko neke od kćerki firme ruskog nacionalnog avio-previznika, odnosno neke od low cost kompanija Aeroflota, gdje ja na prvom mjestu vidim Pobedu, koja bi preuzela letove ka Tivtu”, kazao je Marić. On je naveo da uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Rusije zavisi i od političkih odnosa između Crne Gore i Rusije. “Generalno mislim da bi taj saobraćaj između Crne Gore i Rusije mogao da funkcioniše”, rekao je Marić. Dio medija je, nakon odluke NKT-a da otvori granice za Rusiju, tvrdio da Aeroflot za ovu godinu potpuno ukida linije iz Moskve za Tivat, koje su obustavljene još od sredine marta kada je NKT zatvorio granice za ruske državljane. Ta je informacija demantovana iz predstavništva ruske avio-kompanije u Beogradu. “Rusko tržište je nama izuzetno naklonjeno. Ljudi iz Rusije imaju u Crnoj Gori i svoje sitnije i krupnije biznise i postoji ta tradicija unazad više godina dolazaka iz Rusije u Crnu Goru. Rusi sigurno nijesu zaboravili Crnu Goru”, izjavio je Marić. Seebiz Чланак Malim avionima u Crnu Goru stiglo 1.000 turista се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Aeroflot najavio letove ka Crnoj Gori od 1. septembra

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2020

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić izjavio je danas da u toj kompaniji imaju najave da će ruski Aeroflot sa letovima ka toj zemlji ipak početi 1. septembra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.