Mali primio u oproštajnu posetu ambasadora SAD Entonija Godfrija

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 16:35

Mali primio u oproštajnu posetu ambasadora SAD Entonija Godfrija

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu.

Tom prilikom mu se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji se trenutno sprovode i istakli da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu, kao i da je jedan od važnih rezultata otvaranje kancelarije Američke razvojne agencije (DFC) u Beogradu, sa kojom će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uskoro sprovoditi i prva garantna šema. Na taj način DFC i komercijalne banke, sa kojima sarađuje, ponudiće konkretne kreditne linije privredi, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Mali i Godfri su se saglasili da je važno da se unapređuje ekonomska saradnja, te da se privlače američki investitori koji bi još više ulagali u Srbiju. U tom smislu, Mali je ponovio da Republika Srbija postiže odlične ekonomske rezultate, da je prošle godine imala privredni rast od 7,4%, kao i da je postala poželjna destinacija za investicije. Takođe, prošle godine Srbija je privukla 3,9 milijardi evra stranih investicija, što je više nego 2019. godine, koja je bila rekordna.

Ambasador Godfri je istakao da je Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, a ministar je rekao da je važno da druge ekonomije prate Srbiju, kako bismo svi zajedno bili još jači kao region.

Ministar Siniša Mali se zahvalio ambasadoru Godfriju na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u budućem radu, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mali primio u oproštajnu posetu Entonija Godfrija, poklonio mu knjigu

Izvor: RTS, 11.Feb.2022

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu, i tom prilikom mu se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poklonio mu je knjigu o Srbiji. . Sagovornici...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.