Mali: Кolektivni imunitet važan za otvaranje ekonomije

Izvor: Beta, 06.Maj.2021, 12:35

Mali: Кolektivni imunitet važan za otvaranje ekonomije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali pozvao je danas gradjane da se vakcinišu, pokažu ličnu odgovornost i tako pomognu zemlji da dodje do kolektivnog imuniteta i otvaranja ekonomije.On je za TV Prva rekao da je optimista da će, zahvaljujući brzoj imunizaciji i pokretanju privrede, Srbija do kraja godine doći do rasta privrede iznad šest procenata.Mali je dodao da je Srbija jedna od retkih zemalja na svetu koja ima na raspolaganju sve vakcine i da tu priliku treba iskoristiti."Želimo kroz meru pomoći od 3.000 dinara da podstaknemo ljude da se što pre vakcinišu i da dodjemo do kolektivnog imuniteta. Hoćemo da se izborimo za zdravlje naše nacije", naglasio je Mali.Po njegovim rečima Srbija je na stabilnim pozicijama i uspešno se bori na oba fronta – ekonomskom i zdravstvenom, i da veoma ohrabruju podaci o rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,2 odsto u prvom kvartalu iako je bio očekivan pad od 1,5 odsto.Povodom kritika Fiskalnog saveta da mere pomoći gradjanima nisu targetirane i da ih treba primenjivati selektivno, ministar je rekao da država ne želi da pravi diskriminaciju medju gradjanima.Naveo je da često razgovara sa predstavnicima Fiskalnog saveta i gaji poštovanje prema predsedniku tog fiskalnog tela Pavlu Petroviću, ali da se sada ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Кolektivni imunitet važan za otvaranje ekonomije

Izvor: N1 televizija, 06.Maj.2021

Ministar finansija Srbije Siniša Mali pozvao je danas građane da se vakcinišu, pokažu ličnu odgovornost i tako pomognu zemlji da dođe do kolektivnog imuniteta i otvaranja ekonomije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.