Mali: Zemlje regiona da se bolje povežu i izlaze na treća tržišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Zemlje regiona da se bolje povežu i izlaze na treća tržišta

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je danas da je potrebno da zemlje regiona budu što više povazane kako bi bile atraktive za investicije u velike projekte.

On je u Beogradu na Samitu "EU-Jugoistočna Evropa" kazao da zemlje regiona samo tako mogu da budu uspešne i podsetio da je pre nekoliko dana u Skupštini Srbije usvojen Protokol pet kojim se smanju necarinske barijere i ubrzava protok roba u regionu.

Interes svih država regiona je, po njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se udružuju i zajednički izlaze na nova tžišta.

"Uspeh regiona leži u što boljoj saradnji i što manjim barijerama", kazao je Mali.

Ministar je istakao da Srbija ima stabilan i dugoročan privredni rast koji je u prvoj polovini ove godine bio 4,9 odsto, da je nezaposlenost smanjena na 11,9 odsto, a strane direktne investicije povećane za 8,6 odsto, na 1,3 milijarde evra.

Mali je rekao da su u pripremi olakšice za poslovanje smanjenjem poreza i nameta privredi.

"Ne možete da ne kažete da se Srbija promenila, ali mi želimo da idemo dalje i da postižemo još veće i značajnije promene kako bismo mladima dali mogućnost da nađu posao u Srbiji, osnuju svoju porodicu i ostanu u zemlji, jer je to siguran način da kreiramo budućnost", rekao je Mali.

Dodao je da Vlada Srbije vodi odgovornu socijalnu i ekonomsku politiku koja nije vezana za donošenje političkih odluka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.