Mali: Javni poziv za hotelijere početkom sledeće nedelje

Izvor: B92, 27.Avg.2020, 15:05

Mali: Javni poziv za hotelijere početkom sledeće nedelje

Beograd -- Program pomoći za gradske hotele i hotele iz prigradskih opština danas će biti usvojen na sednici Vlade Srbije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je za Tanjug najavio da će javni poziv za prijavu hotelijera biti objavljen početkom sledeće nedelje.

Mali je precizirao da se očekuje da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija javni poziv objaviti u ponedeljak ili utorak.

"Danas na vladi usvajamo program pomoći hotelima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to su gradski hoteli i hoteli iz prigradskih opština, odnosno oni koji su najviše oštećeni krizom koju je izazvala pandemija virusa korona", rekao je Mali.

Podsetio je da je država sa 400.000 vaučera podržala razvoj turizma u Srbiji i da su hotelski i privatni smeštaji u banjama, planinama i na selima puni, ali da su gradski hoteli najviše pogođeni, jer nije bilo stranih gostiju.

Zbog toga je odlučeno, ističe Mali, da uz dva paketa sveobuhvatnih mera država usvoji i treći paket mera za gradske hotele.

Mera podrazumeva direktnu subvenciju države od 350 evra po ležaju i 150 evra po sobi za gradski ili prigradski hotel.

Mali je naveo primer da će jedan beograski hotel koji ima 146 soba i 237 kreveta od države dobiti 100.000 evra pomoći, kako bi sačuvao poslovanje i zadržao zaposlene.

Napominje da je uslov za dobijanje pomoći da nema otpuštanja zaposlenih do kraja godine.

Mali ističe da će prijava za pomoć trajati 10 do 15 dana, a da će isplata pomoći biti krajem septembra, a najkasnije početkom oktobra.

Vlada Srbije je iz budžeta za tu pomoć izdvojila 1,4 milijardu dinara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zombi pretnja

Izvor: Danas, 27.Avg.2020

"Er Srbija je kompanija od nacionalnog interesa i država će joj pomoći da izmiri dugove. EU je donela nova pravila koja se odnose na državnu pomoć i koja omogućavaju da država pomogne preduzećima kod kojih je teškoće u poslovanju izazvala pandemija", izjavio je srpski ministar finansija Siniša...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.