Penzionerima po 5.000 dinara oko 5. novembra

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzionerima po 5.000 dinara oko 5. novembra

Jednokratna pomoć penzionerima u iznosu od 5.000 dinara biće isplaćena oko 5. novembra, mesec ranije nego što je planirano, navodi ministar finansija Siniša Mali.
Siniša Mali navodi da jednokratna pomoć penzionerima predstavlja samo prvi korak ka tome da penzionerima bude bolje.

"Ovo je samo prvi korak ka tome da našim penzionerima bude bolje. Ovoga ne bi bilo da nije završena konsolidacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naših javnih finansija i da nismo prošli kroz težak period reformi od 2014. godine", rekao je Mali novinarima u Beogradu.
Kako je dodao, sada sa suficitom u budžetu i sa stabilnim finansijama država može da pomaže najstarijim sugrađanima.
Ministar finansija je najavio da već od 1. januara kreće i povećanje penzija po tzv. "švajcarskoj formuli".
"Već od 1. januara kreće i povećanje penzija po takozvanoj švajcarskoj formuli, dakle penzije će zavisiti od povećanja i rasta prosečne plate i rasta inflacije u našoj zemlji. Već sada možemo da kažemo da će to biti negde oko 5,3 - 5,4 odsto. Dakle, uz 5.000 dinara oko 5. novembra idemo i sa povećanjem penzija", najavio je ministar.
Dodaje da će prosečna plata rasti iz meseca u mesec.
"Prosečna plata u Srbiji već u decembru biće peko 500 evra i rašće iz meseca u mesec, kako nam se poboljšava stanje u ekonomiji, dakle rašće onda i penzije na jednoj stabilnoj održivoj osnovi", majavio je Mali. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Pomoć penzionerima biće isplaćena 5. novembra

Izvor: B92, 22.Okt.2019

Beograd -- Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali obišao je danas Klub za stare na Vračaru...Tom prilikom najavio je da će 5. novembra ove godine biti isplaćena obećana pomoć penzionerima u visini od 5.000 dinara, saopšteno je iz Ministartva finansija..."Ono što je lepa vest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.