Mala preduzeća: Za nabavku opreme dodeljeno 564,6 miliona dinara

Izvor: Blic, 19.Sep.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala preduzeća: Za nabavku opreme dodeljeno 564,6 miliona dinara

Ministarstvo privrede realizovalo je Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini, u okviru kojeg je odobreno više od 564,6 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok je ukupan iznos investicija u opremu oko 2,8 milijardi dinara.

Kako je saopšteno, javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku nove proizvodne opreme, unapređenje poslovanja i proizvodnje malih preduzeća i preduzetnika u ovoj godini zatvoren.

- Bespovratna sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je dobilo 399 privrednika, a najzastupljenije delatnosti su obrada i prerada drveta, metala, proizvodnja tekstila i odevnih predmeta, kao i proizvodnja prehrambenih proizvoda i štampanje - objašnjavaju u Ministarstvu.

Zainteresovani koji nisu uzeli učešće u programu moći će da apliciraju po novom Programu kroz podršku investicijama u privredi koji sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj, najavljuju iz Ministarstva.

- Program podrške za nabavku opreme deo je projekta Decenija preduzetništva i predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države - navodi se u saopštenju.

Kako kažu, sufinansiraju nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto njene vrednosti, dok se 70 odsto troškova nabavke finansira iz povoljnih kredita banaka ili finansijskog lizinga kompanija partnera na Programu.

- Preostalih pet odsto je učešće samog preduzetnika - dodaju oni.

Program se realizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovim bankama, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.