MOŽEMO BOLJE: Vučić želi veći privredni rast od 3 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOŽEMO BOLJE: Vučić želi veći privredni rast od 3 odsto

Vučić je rekao da je stanje javnih finansija stabilno

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije zadovoljan rastom od tri odsto, jer je Srbiji potreban rast od veći od četiri, pet odsto kako bismo pristizali zemlje Evropske unije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare, rekao i da je državna kasa pod "punom kontrolom" državnih organa i da protesti ne mogu da je ugroze ni na koji način.

- Zauzimanje državne kase, niko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ništa ne može da zazume, u ovoj zemlji se demokratskim putem ostvaruju prava, tu nema velike filozofije - rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da čini šta hoće, ne ugrožavajući prava i slobode drugih ljudi.

, ali da Srbiji treba mnogo godina da bi standard bio uporediv sa zemljama Evropske unije.

Imamo stabilan rast, ali on mora da bude veći od četiri, pet odsto, da bismo pristizali zemlje EU, kaže Vučić.

- Zato nisam zadovoljan rastom od tri odsto, on je neuporediv sa rastom od minus tri odsto, ali nije dovoljan - istakao je premijer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.