MODERNIZACIJA ŽELEZNICE SRBIJE: Do Budimpešte vozom za dva sata - prugom će se ići preko 200km/h

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2022, 13:20

MODERNIZACIJA ŽELEZNICE SRBIJE: Do Budimpešte vozom za dva sata - prugom će se ići preko 200km/h

U protekle 4 godine velikim naporima radjeno je na realizaciji projekata modernizacije železničke infrastrukture vrednih preko milijardu i po evra.

Srbija ima 48 novih vozova, 1 brzi, a uskoro stižu još 2 nova voza za brzine do 200km/sat.

Izgrađena je deonica Stara Pazova – Novi Sad, a grade se još dve: Beograd – Stara Pazova i Novi Sad – Subotica. U toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji dve dvokolosečne deonice od Beograda do Novog Sada, a uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će započeti radovi i na trećoj – Novi Sad–Subotica. U sklopu deonice za brze pruge Beograd – Stara Pazova, uskoro će se završiti i železnička stanica u Zemunu.

Srbija nastavlja ubrzano da raste i razvija se, pretendujući da preuzme ulogu apsolutnog lidera u regionu. Decenije stagnacije i degradacije u kojima je naša država tavorila, konačno su okončane 2012. godine, kada je naša država počela polako da izlazi iz mraka.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Od ranije je već poznato da Srbija i Mađarska održavaju odlične odnose, a pravljenje brze pruge Novi Sad - Kelebija, još više će ojačati odnose jer će na taj način direktno povezati Beograd i Budimpeštu. Pruga koja povezuje dve prestonice, iznosila bi oko 350 kilometara, od čega bi se 184 kilometara nalazilo na teritoriji Srbije. Srbija iz godine u godinu ulaže sve više novca kako bi što više izgradila puteve, mostove, pruge i ostale saobraćajnice i tako olakšala i ubrzala put našim državljanima, ali i strancima koji su u tranzitu kroz našu državu ili u dužoj poseti.

Na deonici puta od Novog Sada do mađarske granice, predviđeno je da voz stane na devet stanica: Salajka, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Vrbas, Naumovićevo, Bačka Topola, Žednik i Subotica.

Koliko je ovaj projekat značajan za našu zemlju, dovoljno govori podatak da bi se značajno brže stizalo od Beograda do Budimpešte, nego od Budimpešte do Beča!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.