MMF hvali Srbiju: Odlični rezultati u privlačenju stranih investicija

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF hvali Srbiju: Odlični rezultati u privlačenju stranih investicija

Beograd -- Predsednica Vlade Ana Brnabić i šef Misije MMF Jan Kes Martejn razgovarali su danas o sprovođenju i efektima aktuelnog savetodavnog programa.

To su reforma Poreske uprave, reforma plata, nastavak reforme javnih preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju, oni su razgovarali o donošenju fiskalnih pravila koja uključuju formulu za indeksaciju penzija i nastavak sprovođenja strukturnih reformi.

Premijerka je rekla da je najveći rast u prvim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesecima ove godine zabeležio sektor građevinarstva i on iznosi više od 13 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Šef misije MMF Jan Kes Martejn je pohvalio odlične rezultate u vezi sa stranim direktnim investicijama, koje su ove godine u prva četiri meseca iznosile 1,2 milijarde evra, što je bolji rezultat nego prošle godine.

Potrebno je stvoriti više fiskalnog prostora za veće ulaganje domaćeg privrednog sektora, istakao je, što bi znatno povećalo rast BDP-a i ojačalo privatni sektor.

Na sastanku je zaključeno da je neophodno više raditi na sprečavanju odliva stručnog kadra iz Srbije, što je prema rečima šefa misije MMF-a zajednički problem za sve države regiona, stoji u saopštenju za medije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Martejn: Očekujemo nastavak rasta srpske ekonomije

Izvor: RTS, 16.Maj.2019

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda Jan Kes Martejn izjavio u Skupštini Srbije da srpska ekonomija raste i da Fond projektuje da će privredni rast zemlje srednjoročno biti nastavljen, sa četiri odsto godišnje. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.