MMF: Povećanje penzija sada, nema para za novo u 2019.

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Povećanje penzija sada, nema para za novo u 2019.

Beograd -- Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da nije ukinuta formula po kojoj su se pre krize povećavale penzije, već da će se sledeće godine uvesti nova

Ta nova formula će se, kako je naveo, primenjivati od 2020. godine.

"Nakon što se penzije sada povećaju, u budžetu za 2019. neće biti dovoljno para za još jedno povećanje u toku naredne godine", rekao je Sosa za današnju Politiku.

Pre stupanja kriznih mera na snagu, penzije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se usklađivale u aprilu i oktobru, u skladu sa rastom cena na malo i BDP-om.

IZ MMF su najavili da će nova formula biti poboljšana i da će svako povećanje penzija u buduće morati da bude linearno za sve penzionere.

"Primenom ove dve mere rast ukupnih izdataka za penzije tokom 2019. godine biće u skladu sa privrednim rastom, što znači da ukupan udeo penzija u BDP-u neće biti povećan", objasnio je Sosa.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MMF: Nema para za novo povećanje penzija u 2019.

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2018

Šef Kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa kaže da će se uvesti nova formula po kojoj se povećavaju penzije,..Ta nova formula će se, kako je naveo, primenjivati od 2020. godine..."Nakon što se penzije sada povećaju, u budžetu za 2019. neće biti dovoljno para za još jedno povećanje u toku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.