MMF: Najveći problemi zemalja Zapadnog Balkana nedostatak kapitala i mala zaposlenost

Izvor: Beta, 15.Jun.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Najveći problemi zemalja Zapadnog Balkana nedostatak kapitala i mala zaposlenost

Najveći problemi zemalja regiona Zapadnog Balkana su nedostatak kapitala i niska zaposlenost, rekao je danas viši regionalni predstavnik Medjunarodnog monetarnog fonda za centralnu i istočnu Evropu Nadim Ilahi.On je, govoreći o stabilnosti finansija i ekonomskom rastu na Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima, rekao da je potrebno pre svega unaprediti i poslovno okruženje jer su Madjarska, Poljska i Slovačka postigle uspeh zahvaljujući tome. "Veliko ograničenje regiona Zapadnog Balkana je slaba infrastruktura što odbija investitore da ulažu jer su loši putevi i ima mnogo graničnih prelaza", rekao je Ilahi.Dodao je da je "ključno pitanje regiona što prolazi kroz demografske promene i što se smanjuje radno aktivno stanovništvo zbog manjeg priraštaja i iseljavanja mladog i obrazovanog stanovništva, a što negativno utiče da privredni rast".Član Predsedništva Saveza ekonomista Srbije i bivši ministar finansija Srbije Dušan Vujović istakao je da "region Zapadnog Balkana raste brže nego zemlje evrozone ali da taj rast nije zasnovan na faktorima koji su održivi na duži rok". On je rekao da su ostvarene "neke rezerve, ali ih ne treba olako trošiti već ih treba povećavati za loša vremena". Član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković kazao je da je Srbija prošla put od najgoreg stanja do ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF: Najveći problemi zapadnog Balkana nedostatak kapitala i mala zaposlenost

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2019

Najveći problemi zemalja regiona Zapadnog Balkana su nedostatak kapitala i niska zaposlenost, rekao je danas viši regionalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda za centralnu i istočnu Evropu Nadim Ilahi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.