MK Group investira 500 miliona evra u region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2019, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK Group investira 500 miliona evra u region

Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope, izjavio je za Tanjug predsednik kompanije Miodrag Kostić.

Kostić je večeras na proslavi 35 godina poslovanja kompanije, u Hotelu Šeraton (Sheraton) u Novom Sadu, rekao da je MK Group danas lider u hotelijerstvu, agraru, a AIK Banka, takođe članica te grupe, verovatno najprofitabilnija banka na ovim prostorima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"MK Grupa je počela sa troje zaposlenih u jednoj maloj kancelariji, a danas, 35 godina posle, imamo 7.000 zaposlenih i radimo u 74 opštine u Srbiji. Planiramo da u narednih pet godina investiramo u Srbiju i region 500 miliona evra", rekao je Kostić.

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević osvrnuo se večeras na rezultate ostvarene u protekloj godini, a najavljuje i nove strateške odluke kompanije.

"U prethodnoj godini otvorili smo hotel Šeraton u Novom Sadu, postali smo većinski vlasnik aerodroma 'Portorož', uvećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u narednim godinama zadržimo lidersku poziciju u jugoistočnoj Evropi u ključnim segmentima našeg poslovanja, agraru, bankarstvu i turizmu", ističe Radičević.

U prethodnih 35 godina, kaže Radičević, MK je investirala milijardu evra u poslovanje.

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenjuje da su kompanije koje posluju unutar MK grupe, "stub budućeg razvoja i rasta" zemlje.

Čadež navodi da MK Group sa svojih 75 kompanija članica zapošljava 7.000 ljudi i da obezbeđuje posao za još oko 200.000 radnika u stotinama drugih firmi partnera grupe.

"MK je jedan od naših najvećih izvoznika i prisutna je na prostorima cele bivše Jugoslavije. U budžet godišnje uplaćuje 109 miliona evra poreza i doprinosa", kaže Čadež.

Kao najveći izvoznik domaćeg agrara, ova kompanija snažno doprinosi srpskom učinku na međunarodnom tržištu, dodaje predsednik PKS.

Regionalni direktor EBRD za sektor agrobiznisa u centralnoj i jugoistočnoj Evropi Miljan Ždrale kaže da kompanije poput MK Group predstavljaju važne pokretače privrednog i ekonomskog rasta na tržištima Adriatic regiona.

"Na osnovu svega što smo zajedno prošli s menadžmentom MK Group uveren sam da ih u budućnosti očekuju još bolji rezultati. Od toga će korist svakako imati i oko 30.000 kooperanata, koji zajedno sa MK Group obrađuju 265.000 hektara obradivih površina", rekao je Ždrale.

Tokom proslave jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MK Grupa: Sledećih pet godina dodatne investicije od 500 miliona evra u agrar, bankarstvo i turizam

Izvor: Beta, 22.Jan.2019, 00:39

MK Grupa u narednih pet godina planira da dodatno investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Evropi, najavljeno je danas na proslavi 35 godina poslovanja te kompanije.Predsednik kompanije MK Grupa Miodrag Kostić rekao je da je ta firma na početku imala troje zaposlenih,...

Nastavak na Beta...

Kostić o MK Grupi: Počeli sa 3 zaposlena; ulažemo 500 mil. EUR FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2019

Novi Sad -- Kompanija MK Group planira da u narednih pet godina investira 500 miliona evra u sektore agrara, bankarstva i turizma u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope...To je izjavio predsednik kompanije Miodrag Kostić na proslavi 35 godina poslovanja kompanije u Hotelu Šeraton (Sheraton) u Novom...

Nastavak na B92...

JUBILEJ MK GROUP: 35 godina uspeha, investicija i inovacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2019

Kompanija MK Group je, uz prisusustvo istaknutih ličnosti našeg društveno-političkog života, u hotelu Sheraton u Novom Sadu, svečano proslavila 35 godina postojanja...Tom prilikom istaknuti su uspešni rezultati koje je kompanija ostvarila tokom svih ovih godina. Zahvaljujući viziji osnivača...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.