MALA TAJNA VELIKIH BOGATAŠA! Ovo je GREŠKA BROJ 1 koju roditelji prave kad uče decu o NOVCU

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALA TAJNA VELIKIH BOGATAŠA! Ovo je GREŠKA BROJ 1 koju roditelji prave kad uče decu o NOVCU

Voren Bafet otkriva kako uvesti decu u svet finansija

Pre nego što je postao izvršni direktor "Berkšir Hataveja" legendarni investitor Voren Bafet pokrenuo je pregršt malih preduzeća - počevši od šeste godine kad je kupio šest limenki kole za 25 centi i prodao svaku konzervu po toj ceni. Takođe je prodavao časopise od vrata do vrata.

- Moj otac je bio moja najveća inspiracija. Ono što sam od njega naučio u ranoj dobi bilo je svakodnevno imati dobre navike. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Štednja je bila važna lekcija koju me naučio - rekao je Voren Bafet.

Kada su ga pitali šta misli da je najveća greška koju roditelji čine kada decu podučavaju o novcu milijarder je rekao:

- Ponekad roditelji čekaju dok im deca budu u tinejdžerskoj dobi pre nego što počnu da razgovaraju o upravljanju novcem. Mogu početi već dok su im deca predškolskog uzrasta.

Istraživači su inače primetili da se 80 odsto našeg rasta mozga događa u dobi do tri godine. Jedna studija sa Kembridža otkrila je da deca već mogu da shvate osnovne novčane koncepte u dobi od tri do četiri godine.

A do sedme godine starosti osnovni pojmovi koji se odnose na buduće finansijsko ponašanje obično su se razvili.

- Većina roditelja već zna koliko je važno naučiti svoju decu o novcu i kako njime pravilno upravljati - napomenuo je Bafet.

Prema istraživanju iz 2018. godine, koje je prikupilo odgovore od 1.014 roditelja (dece od 8 do 14 godina) i više od 1.000 mladih (od 18 do 24 godine) samo je četiri odsto roditelja reklo da su započeli raspravu finansijske teme sa svojom decom pre pete godine.

Trideset odsto roditelja počelo je da uči decu o novcu u dobi od 15 godina ili više dok je 14 odsto reklo da to uopšte nisu radili.

Pogledajte rezultate

Ovo je 20 najvećih skandala Borisa Džonsona, a prvi na listi je POVEZAN SA SRBIJOM (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.