Lufthanza smanjuje administraciju za 20 odsto

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 16:25

Lufthanza smanjuje administraciju za 20 odsto

Keln -- Nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je da će smanjiti broj zaposlenih u administraciji za 20 odsto.

To znači da će otpustiti 1.000 zaposlenih, a u sklopu nastojanja da se održi u uslovima epidemije virusa kovid-19 koja je uzdrmala njeno poslovanje.

Nakon smanjenja broja članova izvršnog odbora u matičnoj kompaniji, slične poteze sada planiraju da preduzmu i u podružnicama Lufthanza kargu, LSG grupi i Lufthanza aviejšn trejningu, gde će izvršni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbori izgubiti po jednog člana, prenosi Rojters.

Lufthanza za svoje finansije sada kaže da su sigurne, nakon što su deoničari odobrili plan nemačke Vlade za njeno spašavanje i obaveze preuzele austrijska i švajcarska Vlada.

"Potpuna otplata državnih kredita i ulaganja, uključujući isplate kamata, stvoriće, međutim, dodatno opterećenje kompanija u idućim godinama pa će i zato biti neizbežno održivo rezanje troškova", saopštila je kompanija, prenosi Biznisinfo.

Proračuni su pokazali da je zbog katastrofalnog uticaja pandemije na putovanja 22.000 radnih mesta s punim radnim vremenom u Lufthanza grupi postalo višak.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.