Lov ribe koji je komšije koštao čak 41.000 €

Izvor: B92, 23.Feb.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lov ribe koji je komšije koštao čak 41.000 €

Slovenački ribari primili su oko 50 kazni u vrednosti od skoro 41.000 evra od hrvatskih vlasti, zbog prelaženja linije razgraničenja u Piranskom zalivu.

Prema rečima njihovog advokata Ivice Senjaka, ukupno 48 kazni je stiglo u četvrtak na imena sedam ribara, a njihova ukupna vrednost je nešto manja od 41.000 evra, prenosi STA.

Tih 48 kazni stiglo je, kako navodi agencija, od kako je Hrvatska počela da izdaje kazne kao kontrameru slovenačkim.

Senjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije mogao da potvrdi pisanja medija da se očekuje još kazni.

Sa druge strane, slovenačka policija zabeležila je ukupno 61 incident u onome što ona smatra slovenačkim delom Jadranskog mora od kako je arbitraža o granici počela da se primenjuje krajem 2017. godine.

U tim incidentima je, kako je saopštila policijska administracija za STA, učestvovalo 110 hrvatskih čamaca, među kojima 69 policijskih. Policija međutim nije otkrila broj kazni izdatih hrvatskim ribarima, navodi agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.