Lou kost kompanija otkupila slotove Tomas Kuka

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lou kost" kompanija otkupila slotove "Tomas Kuka"

London -- Britanski Izidžet otkupio je od propale turističke agencije "Tomas Kuk" slotove na londonskom aerodromu Getvik i na aerodromu Bristol za 46 miliona dolara.

U sklopu dogovora, niskotarifna avio-kompanija Izidžet je na Getviku preuzela 12 slotova za letnji red letenja i osam slotova za zimski red letenja, plus šest slotova na Bristolu za letnji red letenja i jedan slot za zimski red letenja, prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Reč je o prvoj prodaji iz portfolija slotova "Tomasa Kuka".

Londonski Getvik bio je jedna od ključnih vazduhoplovnih baza "Tomasa Kuka", zajedno sa aerodromom u Mančesteru.

Poslovanje "Tomasa Kuka" i istoimene avio-kompanije postalo je nesolventno (ukupne obaveze preduzeća su nadmašile njena ukupna sredstva), pa je u septembru proglašen bankrot, a sud imenovao likvidacionog upravnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanska niskotarifna kompanija OTKUPILA SLOTOVE "Tomasa Kuka"

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Britanski "Izidžet" otkupio je od propale turističke agencije "Tomas Kuk" slotove na londonskom aerodromu Getvik i na aerodromu Bristol za 46 miliona dolara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.