Loše vreme ukočilo prodaju TURISTIČKIH ARANŽMANA za jun! POPUSTI VEĆ POČELI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loše vreme ukočilo prodaju TURISTIČKIH ARANŽMANA za jun! POPUSTI VEĆ POČELI

Aleksandar Seničić iz "Jute" rekao je da je sedam odsto manji broj uplata ove godine u odnosu na prošlu godinu u junu.

Oni koji su prethodnih dana boravili u Grčkoj na moru kažu da im je bilo toplo i da su se kupali.

Kiša koja pada i koja je mnogima dosadila usporila je prodaju turističkih aranžmana za juni.

- Ovo vreme ne doprinosi tome da ljudi razmišljaju o letnjim mesecima. Neke od destinacija kao Turska i Egipat, za koje sa sigurnošću možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da kažemo da će vreme biti lepo, jako se dobro prodaju, 30 odsto više u odnosu na prošlu godinu - istakao je Seničić.

Građani, putnici turističkih agencija to gledaju iz drugog ugla, a čini se da su last minit ponude počele mnogo ranije i da su popusti veći.

Kada je reč o junskim polascima, Seničić kaže da se veliki broj kapaciteta nije prodao i agencije pokušavaju da motivišu putnike da se odluče što pre za putovanja da ne bi ostali prazni kapaciteti u junu.

- To je s jedne strane dobro za putnike, a sa druge strane nije tako dobro za agencije, ali oni koji su uplatili za frst minit, krajem prošle ili početkom ove godine, svakako su bolje prošli nego oni koji će uplatiti po sniženim cenama - rekao je Seničić.

Osiguranje od otkazivanja putovanja postoji i nije obavezno, ali neki putnici ga uplaćuju.

Kako kaže Seničić, to ne podrazumeva da otkažemo putovanje u slučaju loših vremenskih uslova.

- To ne znači, ali ćemo možda sledeće godine imati i taj uslov. Osiguranje od otkaza treba da uplate oni putnici koji pripadaju rizičnim grupama, koji imaju malu decu, nestabilan posao, stare roditelje, neke nepredviđene okolnosti osiguranje pokriva da su potpuno sigurni da u slučaju otkaza u slučaju vanrednih okolnosti mogu da naplate novac koji su uložili - istakao je Seničić.

Od petka nas očekuje lepo vreme sa letnjim temperaturama i možda je sada pravo vreme da planiramo godišnji odmor i uzmemo neku last minit ponudu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zbog lošeg vremena počeli popusti na turističke aranžmane za jun

Izvor: Kamatica.com, 03.Jun.2019

Aleksandar Seničić iz "Jute" rekao je da je sedam odsto manji broj uplata ove godine u odnosu na prošlu godinu u junu..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.