Lex specialis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Apr.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lex specialis svakog građanina u Srbiji košta 5.453 dinara

BEOGRAD - Ako Skupština Srbije usvoji predloženi zakon o konverziji stambenih kredita u švajcarskim francima svakog gradjanina će rešavanje tog problema koštati 5.453 dinara, saopštio je danas portal Kamatica.

Do te računice se, kako se navodi, dolazi tako što se 11,7 milijardi dinara, koliko će se izdvojiti iz državnog budžeta da bi se bankama namirile obaveza 15.785 gradjana zaduženih u švajcarcima, podeli sa 2.143.120 zaposlenih gradjana.

„Za isti novac >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << može se kupiti čak 198 aparata za magnetnu rezonancu najvišeg kvaliteta ili 55 mesta u Srbiji obogatiti grandioznom fontanom kao što je ona na beogradskoj Slaviji", navela je Kamatica.

Ističe se da rešavanje ovog problema nije planirano budžetom pa će se zbog toga država zadužiti tako što će emitovati obveznice.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.