Leto na odmoru: Proizvodnja Fijata 500L prekida se do 3. septembra

Izvor: B92, 16.Jul.2019, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leto na odmoru: Proizvodnja Fijata 500L prekida se do 3. septembra

Kragujevac -- Radnici kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija od sutra idu na plaćeno odsustvo i na kolektivni godišnji odmor.

Prvi naredni radni dan u fabrici biti tek 3. septembar.

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila u Kragujevcu Zoran Marković je rekao Beti da su radnici od sutra na plaćenom odsustvu do 29. jula, kada im počinje kolektivni letnji godišnji odmor koji traje do 18. avgusta.

"Obavešteni smo zvanično od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslovodstva da od 19. avgusta radnici ponovo idu na plaćeno odsustvo, a na posao će se vratiti 3. septembra", rekao je Marković.

On je kazao da je ta odluka FCA u skladu i sa kolektivnim ugovorom i Zakonom o radu.

Vlada Srbije je ranije na zahtev kompanije FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva preko zakonskog maksimuma koji iznosi 45 dana godišnje.

Na osnovu toga radnici FCA u Kragujevcu mogu biti poslati na plaćeno odsustvo 87 dana više, odnosno ukupno 132 dana u ovoj godini.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.