Lepe vesti za građane Novog Sada: Pojeftinjenje grejanja i tople vode

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2018, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepe vesti za građane Novog Sada: Pojeftinjenje grejanja i tople vode

Gradsko veće je odobrilo da Novosadska toplana smanji cenu grejanja i tople vode za oko pet odsto.

Prema novom cenovniku, umesto sadašnjih 97,75 dinara po kvadratnom metru, građani će grejanje plaćati 93,06 dinara tj. za 4,79 odsto manje. Ovo znači da će za prosečan stan od oko 50 kvadrata mesečno biti potrebno izdvojiti oko 234 dinara manje za grejanje nego ranije.

Kada je u pitanju topla potrošna voda, cena je sada niža za 6,79 odsto, odnosno umesto sadašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 248,59 dinara po kubnom metru, građani će plaćati 231,26 dinara po kubiku. Na mesečnom nivou, za jedan stan koji koristi pet kubika tople potrošne vode, ušteda će biti oko 90 dinara.

Predlog za smanjenje cene grejanja je dao Nadzorni odbor Novosadske toplane i ovo je treće pojeftinjenje grejanja i tople vode u proteklih godinu i po dana. Pre godinu i po dana je cena grejanja po kvadratu bila 107,8 dinara, što znači da je cena smanjena za 13,6 odsto, dok je topla voda bila 264,8 dinara i pojeftinila 14,8 odsto.

U saopštenju Gradske kuće se kaže da je gradonačelnik Miloš Vučević povodom novog pojeftinjenja grejanja i tople vode ocenio da je to još jedan od pokazatelja ozbiljne i odgovorne politike u upravljanju gradskim resursima i obezbeđivanja povoljnijih uslova za život građana Novog Sada.

"Ekonomičnost i efikasnost u radu jedino mogu da dovedu do uslova za smanjenje cena usluga koje Grad pruža putem svojih preduzeća. Posvećeno radimo na ostvarenju našeg cilja, a to je da Novi Sad bude moderan grad i da se kontinuirano razvija, a da se pri tome i pre svega, najviše vodi računa o opštem interesu, odnosno interesu svakog Novosađanina", naveo je Vučević.

Podsetimo da Novosadska toplana poslednje dve godine beleži visoku dobit i da je stotine miliona dinara u plusu, što joj omogućava da redovno plaća troškove gasa, ulaže u razvoj i rekonstrukciju sistema daljinskog grejanja i sada predloži smanjenje cena svojih usluga.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.