Leoni zadovoljan poslovanjem u Srbiji

Izvor: RTS, 26.Sep.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Leoni" zadovoljan poslovanjem u Srbiji

Nemačka kompanija "Leoni" trebalo bi da do kraja naredne godine u Kraljevu otvori i četvrtu fabriku, pa će sa 10.000 zaposlenih biti najveći industrijski poslodavac u Srbiji. Zbog ozbiljnih planova koje "Leoni" ima u Srbiji, u Nišu je održan sastanak Upravnog odbora "Leoni Divizije kablovskih sistema", prvi put u poslednjih deset godina van granica Nemačke.
U tri fabrike kompanija "Leoni" zapošljava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 6.300 ljudi. U niškoj, otvorenoj prošle godine, trenutno radi 1.407 radnika i taj broj raste gotovo svakodnevno.

"Radim ovde od 18. jula, znači dva i po meseca, sviđa mi se ova pozicija na kojoj radim, ali bih želela da napredujem vremenom", kaže radnica "Leonija" Miljana Mladenović.
Mogućnost napredovanja koju kompanija "Leoni" pruža iskoristila je Aleksandra Pešić, direktorka proizvodnje u Prokuplju i zamenica generalnog direktora za Srbiju.
"Ja sam počela sa radom u logistici 2009. godine, dakle, od samog osnivanja kompanije 'Leoni' i iz godine u godinu sam imala mogućnosti da napredujem, tako da sam na ovoj poziciji od 2013. godine", objašnjava Pešićeva.
U objekte i opremu "Leoni" će, zajedno sa četvrtom fabrikom u Kraljevu, uložiti više od 150 miliona evra. Toliko je kompanija potrošila i na poreze i doprinose na zarade zaposlenih i carinske dažbine. O petoj fabrici još ne razmišljaju, ali ne isključuju ni tu mogućnost.
"Poslovanjem u Srbiji smo veoma zadovoljni, kao i saradnjom sa vlastima. Ovim sastankom želeli smo da našem menadžmentu predstavimo šta smo ovde uradili, ali i da jasno kažemo da u budućnosti računamo na Srbiju", kaže Martin Štutem, član Borda direktora "Leoni grupe"
Generalni direktor "Leonija Srbija" Klemens Saks najavljuje da će fabrika u Kraljevu biti kompletno završena do kraja 2019. godine.
"Ali proizvodnja bi trebalo da počne već u februaru jer ćemo prvih 6.500 kvadrata izgraditi u ovoj godini", napominje Saks.
Osim što ozbiljno konkuriše da postane najveći poslodavac, "Leoni Srbija" jedan je od 15 najvećih izvoznika u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.