Leoni gradi fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 radnika

Izvor: N1 televizija, 14.Feb.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leoni gradi fabriku u Kraljevu, posao za 5.000 radnika

Nemačka kompanija Leoni počeće u julu ili avgustu gradnju fabrike za proizvodnju kablova u Kraljevu u kojoj će biti posla za 4.000 do 5.000 radnika, najavio je u Nišu generalni direktor te kompanije za Srbiju Klemens Saks.

Prema njegovim rečima, Leoni će u taj, četvrti pogon u Srbiji, uložiti preko 60 miliona evra.

"Planirano je da gradnja pogona bude završena krajem 2019. godine, odnosno početkom 2020. godine", kazao je Saks novinarima prilikom obilaska pogona >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Nišu.

Fabrika u Kraljevu će, kako je dodao, imati 45.000 kvadrata i u njoj će se proizvoditi kablovi za Mercedes automobile.

Saks je naveo da će pogon u Nišu do kraja godine biti kompletno opremljen i raditi punim kapacitetom.

"U Nišu danas upošljavamo nešto više od 1.000 ljudi, a do kraja 2019. godine, radiće svih planiranih 2.200 radnika", rekao je Saks.

On je rekao da Leoni u svojim pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu trenutno zapošljava 6.000 radnika.

"U porodicama naših radnika prethodnih godina rođeno je 650 beba, a to je značajan doprinos natalitetu u ovom delu zemlje", rekao je Saks i naveo da je Leoni prisutan u Srbiji od 2009. godine.

Saks je kazao da je izuzetno zadovoljan zaposlenima u Srbiji i njihovim rezultatima, kao i saradnjom s državom i lokalnim samoupravama i Nacionalnom službom za zapošljavanje.
Pogledaj vesti o: Mercedes Benz

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do kraja 2019. Leoni u Nišu zaposliće još 1.200 radnika

Izvor: Megafon.co, 14.Feb.2018

Fabrika Leoni u Nišu biće kompletno završena do kraja aprila ove godine, a do kraja 2019. biće zaposleno ukupno 2.200 ljudi. U niškoj fabrici trenutno radi više od hiljadu radnika.. “Krenula sam kao radnik na montažnoj liniji pre skoro devet godina, a sada sam vođa smene. Ukoliko neko ima...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.