Lego na udaru plagijatora: Zaplenjena roba vredi pravo bogsatvo

Izvor: B92, 28.Apr.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lego na udaru plagijatora: Zaplenjena roba vredi pravo bogsatvo

Peking -- Kineska policija razotkrila je mrežu krivotvoritelja lego kocaka i zaplenila igračke u vrednosti oko 30 miliona dolara, objavile su vlasti.

Policija je obavila pretres u prostorijama Lepina, kineskog proizvođača igračaka koji je u Šenzenu, na jugu zemlje, proizvodio lažne lego kocke i uhapsila četiri osobe, saopštila je šangajska policija.

"Šangajska policija je u oktobru otkrila da kockice koje prodaje Lepin jako sliče Legovim", dodala je u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Igračke koje su se proizvodile u Šenzenu preslikane su s Legovih nacrta i prodavale su se u čitavoj zemlji.

"U više od deset proizvodnih pogona zaplenjeno je oko 630.000 igračaka" vrednih oko 30 miliona dolara, rekla je šangajska policija.

Manji komplet Lepinovih kockica na temu City prodaje se za tri dolara, a početna cena takvih „lego“ kocaka je 15 dolara.

Lego je u februaru otvorio glavno prodajno mesto u Pekingu u kojem nudi replike Zabranjenog grada i dve trgovine u Šangaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.