Le Mer: Ovogodišnji pad BDP-a verovatno veći nego 2009.

Izvor: B92, 06.Apr.2020, 17:48

Le Mer: Ovogodišnji pad BDP-a verovatno veći nego 2009.

Pariz -- Francuska će ove godine verovatno zabeležiti najgori posleratni ekonomski pad.

Pad će biti daleko veći od minus 2,2 odsto, koliko je registrovala 2009. godine tokom globalne finansijske krize, izjavio je ministar finansija Bruno le Mer.

"Verovatno će biti iznad minus 2,2 procenta iz 2009. To pokazuje kolike su dimenzije ekonomskog udara sa kojim smo suočeni", rekao je Le Mer u obraćanju Senatu putem telekonferencije, prenosi Rojters.

Vlada u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Parizu je prošlog meseca, u okviru hitnog rebalansa budžeta za potrebe borbe protiv negativnih uticaja pandemije koronavirusa na ekonomiju, procenila da će privreda ove godine pasti za 1,0 procenat, ali je od tada nagovestila da će morati da revidira taj podatak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.