Lažno prijateljstvo: Holandija Britaniji otima 250 preduzeća

Izvor: B92, 09.Feb.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažno prijateljstvo: Holandija Britaniji "otima" 250 preduzeća

London/Amsterdam -- Holandska vlada pregovara sa 250 kompanija o premeštanju sedišta iz Velike Britanije u Holandiju pre izlaska te zemlje iz Evropske unije 29. marta.

U izveštaju holandskog ministarstva ekonomije navodi se da je zahvaljujući programu zapošljavanja 2018. godine iz Britanije 42 kompanije prebacilo poslovanje u Holandiju, a ujedno i 1.923 poslova, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
„U 2019. godini nekoliko kompanija, među kojima su Diskaveri i Blumberg, saopštile su da nameravaju da investiraju u Holandiju zbog Bregzita. Osim toga, holandska Agencija za strana ulaganja razgovarala je sa više od 250 stranih kompanija koje razmišljaju o pokretanju operacija u Holandiji nakon Bregzita”, saopštilo je Ministarstvo i navelo da se radi uglavnom o britanskim, ali i američkim i azijskim kompanijama.

Kako se navodi, radi se o uglavnom kompanijama iz finansijskog sektora, medija, marketinga, kao i o kompanijama koje se bave zdravstvom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandija otima kompanije Britaniji

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2019

Holandska vlada pregovara sa 250 kompanija o premeštanju sedišta iz Velike Britanije u Holandiju pre izlaska te zemlje iz Evropske unije 29. marta...U izveštaju holandskog ministarstva ekonomije navodi se da je zahvaljujući programu zapošljavanja 2018. godine iz Britanije 42 kompanije prebacilo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.