LETUJETE NA NAŠEM OSTRVU I DOBIĆETE 200 EVRA: Omiljeno letovalište Srba postavilo samo jedan uslov!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 08:03

"LETUJETE NA NAŠEM OSTRVU I DOBIĆETE 200 EVRA": Omiljeno letovalište Srba postavilo samo jedan uslov!

Na Malti turisti koji imaju minimum tri noćenja u hotelima dobiće do 200 evra

Malteška vlada objavila je da će izdvojiti 50 miliona evra za vaučere od 100 evra svakom građaninu iznad 16 godina radi podsticanja potrošnje i oporavka privrede pogođene pandemijom koronavirusa.

Dok mnoge evropske vlade traže načine da obnove poverenje kupaca kroz različite inicijative, Malta se ističe u podeli novčanih vaučera.

Nakon slične sheme na ostrvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošloga leta, ministar ekonomije Silvio Šembri je rekao da će se vaučer od 60 evra moći trošiti u restoranima i turističkim objektima, a od 40 evra u prodavnicama i za druge usluge. Primaće ih oko 25.000 firmi.

- Ovo je mera koja će se uticati na svakoga, na firme, porodice i radnike - rekao je premijer Robert Abela na konferenciji za medije.

Malta, koja pokušava podstaknuti turističku potrošnju, prošli je mesec ponudila turistima do 200 evra ako ostanu bar tri dana na tom mediteranskom ostrvu. Iznos zavisi o rangu hotela u kojem turisti odsedaju.

Prodavnice i neesencijalne uslužne delatnosti na Malti otvorile su se prošli mesec, nakon što je pandemija u zemlji stavljena pod kontrolu.

Stopa zaraženih i umrlih najniža je u Evropskoj uniji, prema podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) u četvrtak.

Broj zaraženih u 14 dana na 100.000 stanovnika iznosi 25.26. Ostrvo je zabeležilo samo dva nova slučaja koronavirusa u četvrtak, a novi slučajevi u poslednje dve nedelje računaju se u jednocifrenim brojevima.

Malta takođe ima najvišu stopu vakcinacije u Evropi sa 67 posto odraslih i ugroženih koji su primili je bar jednu dozu, pokazali su podaci ECDC-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.