Krkobabić: Zadruge lek za ozdravljenje srpskog sela

Izvor: RTS, 08.Sep.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Zadruge lek za ozdravljenje srpskog sela

Zadrugarstvo je razvojna šansa Šumadije i samo objedinjeni Šumadinci i njihova porodična gazdinstva su garant sigurnog boljitka, zaključak je jednodnevne radne posete Šumadijskom okrugu ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića.
Milan Krkobabić navodi da su zadruge lek za ozdravljenje srpskog sela.

"Umorile su nas posledice lošeg delanja, hajde da krenemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da otklanjamo uzroke. Zadruge su lek za ozdravljenje srpskog sela", rekao je Krkobabić, koji je posetio 14. Šumadijski sajam poljoprivrede u Kragujevcu, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Ministar je nakon sajma obišao i Centar za poljoprivredu "Sobovica" u okolini Kragujevca, kao i gazdinstvo Ivane Srećković, jednu od pet zadrugara stočarske zadruge. 
Okruglom stolu na temu "Razvoj zadrugarstva u Republici Srbiji" prisustvovali su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, načelnik Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, predsednici opština Šumadijskog upravnog okruga, predsednici zadružnih saveza Srbije i okruga, članovi i direktori zadruga, kao i privrednici tog kraja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.