Avioni počinju da lete s Morave: Beč pa Solun, u planu i Istanbul VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avioni počinju da lete s "Morave": Beč pa Solun, u planu i Istanbul VIDEO

Kraljevo -- Pet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni.

Po tri leta do Beča od decembra, a do Soluna od marta naredne godine subvencionisaće država, a operater "Aerodromi Srbije", intenzivno pregovara s avio-kompanijama o uvođenju linija za Istanbul i neki od aerodroma u Nemačkoj.

Za Kraljevčane je put do aerodroma u Beogradu i Nišu bio duži nego potom let do bilo koje evropske destinacije.

"Uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da dobijemo ove letove od decembra, međutim to nikako ne znači da tu treba da stanemo. Očekujemo znatno bržu ekspanziju ovog aerodroma", kaže Mihajlo Zdravković, direktor JP "Aerodromi Srbije".

Menadžment aerodroma u pregovorima je i s avio-kompanijama za destinacije u Turskoj i Nemačkoj, a letovi s ovog aerodroma doprineće i razvoju privrede i turizma

"Značaj aerodroma velik je zbog turističke privrede. To će omogućiti da znatno više turista dolazi", rekao je Zvonko Tufegdžić, direktor PKS – RPK Kraljevo.

Iako još nisu poznati termini letova i cene karata, pojedine turističke agencije iz Kraljeva već imaju listu čekanja "na neviđeno" za prvi let i produženi vikend u Beču, koji je, kažu, najlepši za posetu pred božićne praznike.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AVIONI POLEĆU S "MORAVE" Beč, Solun, u planu i Istanbul

Izvor: Blic, 06.Nov.2019, 10:31

Pet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni. Po tri leta do Beča od decembra, a do Soluna od marta naredne godine subvencionisaće država, a operater "Aerodromi Srbije", intenzivno pregovara s avio-kompanijama o uvođenju linija za Istanbul i neki...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.