Da li je kraj trgovinskog rata blizu: SAD i Kina ukidaju neke sankcije

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je kraj trgovinskog rata blizu: SAD i Kina ukidaju neke sankcije

Vašington, Peking -- U prvoj fazi sporazuma o okončanju trgovinskog rata, SAD i Kina ukinuće neke međusobne sankcije, prenosi Rojters.

Ovaj dogovor dve najveće svetske ekonomske sile potvrdio je američki zvaničnik.

Iz Pekinga poručuju da su međusobni ustupci neophodni, jer bi tako obe strane pokazale da su spremne na nastavak pregovora, prema navodima Njujork Tajmsa.

Smanjenje sankcija je postupak sa kojim su se saglasile i SAD, izjavio je Gao Feng, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparol kineskog ministarstva trgovine. On je dodao i to da su u prethodne dve nedelje vodili "ozbiljne i konstruktivne razgovore" , kao i to da je trenutni dogovor to da se sankcije ukidaju po fazama, u skladu sa tim kako sporazum bude napredovao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.